1.8.13

Ποιοι μπαίνουν στις «μαύρες λίστες» των υπουργείων για τη διαθεσιμότητα

Μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία, συνέχιζε να λαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοιχεία από τα υπουργεία για τις 6.800 θέσεις που θα καταργηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με τελικό στόχο τους 12.500 «διαθέσιμους» μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για τους πλεονάζοντες από τα υπουργεία η πλειονότητα θα προέλθει από το Παιδείας και το Υγείας.
 
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και 280 γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 1.618 εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι οποίοι αναμένεται να μετακινηθούν.  Από το υπουργείο Οικονομικών οι λίστες θα συμπληρωθούν με οδηγούς και προσωπικό στην καθαριότητα.
 
Σύμφωνα με το Έθνος της Πέμπτης, οι 600 πλεονάζοντες που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εργασίας θα προέλθουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, όπως ο ΟΑΕΔ.
 
Από το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αναμένεται να μπουν σε διαθεσιμότητα 750 εργαζόμενοι, κυρίως από εποπτευόμενες ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και ο ΟΣΕ.
 
Από το υπουργείο Πολιτισμού μπαίνουν στο πρόγραμμα 500 υπάλληλοι (επιμερίζονται σε Πολιτισμό, Αθλητισμό και ΝΠΔΔ). Πάντως, το ΔΝΤ στην έκθεσή του για το ελληνικό πρόγραμμα εμμένει στο θέμα των οριστικών απολύσεων από το Δημόσιο μετά την πάροδο της διαθεσιμότητας.
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι από τους 4.260 εργαζόμενους στο Δημόσιο που μπήκαν σε διαθεσιμότητα με τον νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο, οι 2.000 πρέπει να οδηγηθούν στην έξοδο.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...