2.1.13

Το απόλυτο αξεσουάρ του χειμώνα είναι τα γάντια!

Αν τα γάντια σου φαντάζουν ένα παλιομοδίτικο αξεσουάρ βγαλμένο από νουάρ ταινίες, πλανάσαι οικτρά. 

Τα γάντια είναι το αξεσουάρ που θα μεταμορφώσει όχι μόνο την εμφάνιση σου, αλλά και τον χαρακτήρα σου. Και θα σου πηγαίνει και γάντι.

Υπολογίζεται ότι στον κόσμο, υπάρχουν τουλάχιστον 60 διαφορετικοί τύποι γαντιών, όλα για διαφορετικές χρήσεις. 

Το γάντι, είναι ένα από τα αρχαιότερα αξεσουάρ που ανακάλυψε η ανθρώπινη φυλή και που όταν ο Όμηρος τα ανέφερε στην Οδύσσεια, δεν περίμενε χιλιάδες χρόνια αργότερα να έχουν μετατραπεί στο απόλυτο must της σύγχρονης ανδρικής περιβολής.



Μπορεί να συνοδέψει οποιαδήποτε περίσταση, ασχέτως αν είναι επίσημη, casual, ρετρό ακόμη και goth. Οι διαφορετικές παραλλαγές που υπάρχουν στην υφή και το κόψιμο, μετατρέπουν τα γάντια σε προέκταση του χαρακτήρα μας υποδηλώνοντας τι εκπροσωπεύουμε.

Ένα καλό δερμάτινο γάντι θα μπορεί πάντα να συνοδέψει μια casual εμφάνιση με καπαρντίνα και πουκάμισο. Την ίδια επιτυχία, θα δώσει ένα υφασμάτινο ή μεταξένιο γάντι, σε ένα πιο σοβαρό ντύσιμο, που θα συνοδεύεται από γραβάτα, σακάκι και οπωσδήποτε καλό παντελόνι. Η επιλογή του παντελονιού, είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να προδώσει το γάντι και να του αναιρέσει την επίσημη παρουσία του (εφόσον το γάντι είναι για επίσημο ντύσιμο). «Τα γάντια μου είναι το μοναδικό πράγμα που δεν μπορώ να αποχωριστώ. Νιώθω πως είναι προέκταση του εαυτού μου. Όταν για πρώτη φορά παρήγγειλα το μεταξωτό σετ με τα αρχικά μου ραμμένα, ήξερα πως θα τους έχω αδυναμία» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο Χιού Χέφνερ.


Την ίδια στιγμή, σε πιο casual biking έκδοση, ο Μάρλον Μπράντο αποτέλεσε το ορόσημο του δερμάτινου γαντιού μέσα από την ταινία The Wild One. Ακόμη και αν το στυλ του δεν ήταν επίσημο, τα δερμάτινα γάντια ήταν βασικό συστατικό της old school αντρικής ατμόσφαιρας. Κάτι παρόμοιο θα έκανε μετά από μερικά χρόνια με την δική του επιλογή και ο Στιβ Μακουήν.

Αν αγνοήσουμε για λίγο την προστασία που προσφέρουν τις χειμωνιάτικες αυτές μέρες, με το κρύο και την βροχή, το γάντι είναι κάτι παραπάνω από ένδυμα προστασίας. Είναι αξεσουάρ, άποψη και πολύ καλή στιλιστική επιλογή. Είναι το αξεσουάρ που μπορεί να συνδυάσεις μαζί του κάθε ρούχο της ντουλάπας σου και πιστός φίλος στις εξόδους σου, είτε αυτές είναι βραδινές για ποτό, είτε συνοδεύουν ένα πρωινό καφέ.

Μια δοκιμή θα σε πείσει. Και θα μάθεις να τους φέρεσαι…με το γάντι!






Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...