4.11.12

Ο a-kalyptos θα σας πει τι είναι Skyfall…

Η πρεμιέρα του νέου James Bond βρήκε και τους a-kalyptous μπροστά από τη μεγάλη οθόνη για να δουν τι ρόλο παίζει αυτό το Skyfall και να σας το παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους ματιά. Ακολουθούν λοιπόν 3 κριτικές-παρουσιάσεις-απόψεις για τον 23ο κατά σειρά κρίκο στην αλυσίδα του Βρετανού πράκτορα…
 
- Opinion 1
 
Κάτι περισσότεροι από 2 ώρες κράτησε ο νέος Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ και η αλήθεια είναι πως ήταν διαφορετικός από τους άλλους. Παρουσιάστηκε πιο «ανθρώπινος» τσαλακώνοντας κάπως το σμόκιν του τέλειου πράκτορα.
 
Είδαμε έναν Μποντ να μεθάει (ωραία η σκηνή με τον σκορπιό), είδαμε έναν Μποντ να πυροβολεί και να αστοχεί (άσχετα αν πριν λίγο είχε «ευστοχήσει»), είδαμε έναν Μποντ να συγκινείται (φυσικά η κάμερα δεν κατέγραψε ποτέ τα δάκρυά του). Επίσης, έλειψαν οι φιγούρες των κακών που έχουν κλέψει την παράσταση σε προηγούμενες ταινίες (παρόλα αυτά ο… ξανθός Χαβιέ Μπαρδέμ είναι απολαυστικός).
 
Φυσικά η επιτυχία στις γυναίκες, το Μαρτίνι αλλά και η θρυλική ασημένια Aston Martin (η σκηνή στο γκαράζ συνοδευόμενη από τη συγκεκριμένη μουσική υπόκρουση ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες του έργου…) έμειναν σταθερά. Καταλήγοντας, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα… Είπαμε, διαφορετικός αλλά δεν παύει να είναι Μποντ…

Opinion 2

- Άρεσαν στον italo
1) Η πλοκή που υπήρχε και η απρόσμενη, κάποιες στιγμές, εξέλιξη της ταινίας.
2) Η σύνδεση με το παρελθόν του Μποντ κυρίως στη (γοητευτική) σκηνή εισόδου της Άστον Μάρτιν που συνοδεύτηκε με την αυθεντική μουσική υπόκρουση Μποντ....
3) Το βλέμμα σιγουριάς του Ντάνιελ Κρεγκ.

- Δεν του άρεσαν
1) Η "μεγάλη μάχη" που έγινε στο τέλος της ταινίας και το στήσιμό της.
2) Η βοηθός Μάνιπενι και οι εξυπνάδες της...
3) Οι αρκετές στιγμές αμηχανίες του κεντρικού ήρωα. Τι Μποντ είσαι αν είσαι αμήχανος?
4) Που δε ζήτησε Dry Martini shaken, not stirred.
5) Που ο Q έγινε geek.

Overall, 7 στα 10. 

Opinion 3

Εγώ είμαι λίγο απογοητευμένος να σας πω την αλήθεια και αυτό γιατί ενώ είμαι φανατικός του 007 κι ενώ άκουγα ότι θα δω το καλύτερο Bond movie, δεν το είδα. Ήταν ένα καλό action movie, όχι καλό Bond movie πόσο μάλλον το καλύτερο. Και εξηγούμαι:
Πρώτα απ' όλα ποτέ δεν με έπεισε ο Daniel Craig. Θεωρώ ότι η πιο Bond στιγμή του θα ήταν να δουλεύει θυρωρός στην πολυκατοικία του Σων Κόνερυ, αλλά αφού το Skyfall δεν είναι η πρώτη του ταινία κι ας πούμε  έχει καταξιωθεί... δεν θα το συνεχίσω.
Δεύτερον: Καθόλη τη διάρκεια της ταινίας παρελαύνουν δεκάδες μπουκάλια Heineken, τις οποίες τις πίνει κιόλας ο Μποντ. Ρε φίλε ο 007 είσαι, δεν είσαι Πολωνός οικοδόμος σε διάλειμα για κολατσιό. Το μαρτινάκι του μόνο μια  φορά το 'βαλε στο στόμα κι αυτό χωρίς να το παραγγείλει, απλά συνεχάρη την μπάργουμαν ότι το πέτυχε.
Τρίτον: Δεν τζόγαρε καθόλου. Έκατσε κάποια στιγμή και πέταξε κάτι μάρκες στο τραπέζι ενώ μίλαγε με το Βερονικάκι, αλλά κανείς μας δεν ξέρει τί έπαιξε ούτε κι αν κέρδισε.
Τέταρτο: Πολύ φτωχό στον πόλεμο της ατάκας βρετανικού φλέγματος. Μόνο ένα δυνατό ντιμπέιτ στην αρχή ανάμεσα στην Μ και τον Μάλορι.
Πέμπτο: Λίγες γκόμενες. Αυτό.
Έκτο: Μου άφησε την αίσθηση πως το κεντρικό πρόσωπο δεν ήταν ο Μποντ, αλλά η Μ, που πρωταγωνίστησε σε ένα πλατωνικό ερωτικό τρίγωνο των παθιασμένων με αυτή Κρεγκ και Μπαρδέμ.
Τέλος πάντων για να μην κάνω και κατάχρηση του χώρου και του χρόνου το κλείνω κάπου έδω, αφού παραθέσω και 1-2 εκτιμήσεις:
- Όλη η ταινία μου έδωσε μια αίσθηση ότι πραγματοποιείται μια εσωστρεφής πάλη ανάμεσα στον παλιό και το νέο Μποντ, που θα φέρει για τις επόμενες ταινίες του το μάλλον τελευταίο ανώτερο στυλ της σειράς: 'Ενας ξεπερασμένος Μποντ που θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του για να ξαναγίνει το καμάρι του Στέμματος.
Π.χ το Skyfall κριτίκαρε τα πολλά γκατζετάκια κι έστειλε τον πράκτορα στη μάχη με ένα πιστόλι κι ένα μπλιμπλίκι, ενώ όμως ταυτόχρονα ο μεγάλος του αντίπαλος ήταν οι νέες τεχνολογίες και η κυβερνοτρομοκρατία. Νομίζω πως την σκέψη μου αυτή επιβεβαιώνει η τελευταία σκηνή του έργου που στις προηγούμενες 22 ταινίες ήταν η πρώτη... hello again miss Moneypenny. Spoiler alert: Ο Μ ξαναγίνεται άντρας. Αντίο Τζούντι Ντεντς, χαίρε Ραλφ Φάινς (καλή επιλογή).


Μικρά-μικρά:
  • Αίσθηση προκάλεσε η θερμή αποδοχή από το κοινό, διαφημιστικού βίντεο της Καίτης Γαρμπή πριν από την έναρξη του φιλμ. Η Καιτούλα έχει λείψει σε αρκετούς φαίνεται, οπότε το μεγάλο come back μοιάζει θέμα χρόνου....
  • Μαζί με τους α-κάλυπτους στην αίθουσα προβολής βρέθηκε και το καμάρι του Βόλου, ο άρχοντας του Σκότους, ταρατατζούμ-ταρατατζούμ Αντώνης Καρπετόπουλος (δούλος σας ταπεινός για τους μυημένους...). 
  • Αν βρεθείτε στο StarCity επί της λεωφόρου Συγγρού, για "μπάσκετ ουφάδικου" να πάτε στο χώρο του bowling, κοστίζει 0.50€ και πραγματικά τα σπάει!
by a-kalyptos

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}

2 σχόλια έως τώρα. Εσύ τι πιστεύεις;

  1. Ανώνυμος4/11/12, 9:12 μ.μ.

    ...σαν να λέμε ένα "μπάσκετ ουφάδικου" ίσα με ένα μπουκαλάκι νερό... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα τα "ουφαδικα" εχουν αφησει εποχη. Οσο για την ταινια θα προτιμησω την τριτη κριτικη. Εχουμε δει και πιο καλους 007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...